En tanke om mångfald och hår

Nåja nu blir det inget djupare inlägg om mångfald och värderingar och mänskliga rättigheter. Men en sak slog mig för ett tag sedan då vi skojade om att jag inte har något hår. Jag berättade för en person att jag gick in på en frisörsalong för många år sedan och anmälde mig till Svenska Hår SM och blev bemött med ett stort fånigt gap och en mycket förnärmad frisör.
Jag fick dagen efter, gå och be om ursäkt för att jag försatt honom i en pinsam situation där HAN kände sig dum och illa bemött.
Lustigt. Jag, utan hår, är väl den som egentligen skulle känt mig illa bemött som inte fick ställa upp, eller ens fick chansen, att ingå i Hår SM? Tävligen förutsätter alltså att alla HAR hår.
Vi andra då ?
Nu kan jag inte så mycket om hår SM men om man ska tänka på mänskliga rättigheter och tillgänglighet och öppenhet för alla så ska man ur det perspektivet, även ha modeller utan hår olika huvudbonader och sminkningar som funkar för oss. Eller hur?
Nåja. Det var ett kort inlägg denna lördag, som till största delen handlar om att Göteborg vill vinna Guld i SM, i Allsvenskan. Heja blåvitt!